• Camino de Santiago Competition (Castromaior)
  • Camino de Santiago Competition (Castromaior)
  • Camino de Santiago Competition (Castromaior)
  • Camino de Santiago Competition (Castromaior)
  • Camino de Santiago Competition (Castromaior)
  • Camino de Santiago Competition (Castromaior)

Camino de Santiago Competition (Castromaior)

The Castromaior Castro offered to walkers, hidden behind a crack. What once was a fortress, now is a natural-looking landscape, cracked, it leads to a surprising interior.

Similarly, the new visitor center stands to recreate the timeless character of nature. A crack is offered on the road, without formal stridency, so that the pilgrim has the option to choose a stop long the way, a voluntary pause on his travel or continue its journey through the green natural landscape.

Light travels inside space, bathes its rough stone surfaces, changing according to the time, marking vertical lines, as stakes that remember the walking stick that the pilgrim carries, the same as Jesus Christ took on its way, taking us to the own pilgrim active route between forests and tall trunks. This time, the pilgrim sits down to rest, and protected by the crack can see the path of the sun to bathe their surfaces.

Collaborators: Lucía Alonso, Enrique Díez, Juan Pablo Ruiz, Architects.

Date: April 2016 Tags: Honorable Mention